Куп’янський чиновник-хабарник може вийти з-під варти

Виконуючому обов’язки голови однієї з територіальних громад Куп’янського району, який вимагав мзду за проведення на території громади спортивних змагань, повідомили про підозру і призначили запобіжний захід. Він може вийти з-під арешту, якщо внесе заставу, що вчетверо перевищує розмір хабара.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

10 серпня 2021 року чиновнику з Куп’янського району Харківської області повідомили про підозру за фактом отримання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Потім Фрунзенський районний суд Харкова обрав для посадовця запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в сумі 190: 320 грн.

Як повідомляв Харків Times, в ході досудового розслідування встановлено, що до в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області звернувся громадянин з проханням дозволити проведення спортивних змагань на території району. В.о. голови нічого проти не мав, але за надання такого дозволу зажадав 50 тис. грн.

При цьому, щоб не привертати до себе зайву в таких справах увагу громадськості та правоохоронних органів, отримати гроші він попросив місцеву підприємницю, якій, ймовірно, довіряв. Гроші були передані. Після цього правоохоронці повідомили дамі про підозру, а в.о. голови тергромади затримали.