Харківські садочки зможуть прийняти на 300 дітей більше

В цьому році в дошкільних закладах м. Харкова для дітей буде створено понад 300 місць.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

У 2021 року почнуть працювати раніше закритий дитячий сад №436 в Шевченківському районі і ще п’ять установ приватної форми власності в Київському, Слобідському і Холодногірському районах.

Крім цього, за інформацією Департаменту освіти, в новому навчальному році відкриваються додаткові групи в діючих дитячих садках. Зокрема, в дитячому саду №362 Слобідського району відкривається група для дітей з аутизмом.

Також напередодні навчального року в 364 з 425 установ освіти (86%) проводиться капітальний ремонт. Так, на сьогоднішній день замінено вікна в 119 навчальних закладах, проведено ремонт 107 покрівель, 49 систем опалення, 37 санвузлів, 21 спортивного та обіднього залу, проведено благоустрій територій. У дитячих садах встановлена ​​101 ігровий майданчик. У навчальні установи придбані посуд і меблі для їдалень, здійснюється поетапна заміна технологічного обладнання. За останні три роки в школах відремонтовано 27 харчоблоків, 21 обідній зал, оновлено 1,5 тис. одиниць технологічного обладнання.

У Департаменті освіти підкреслили, що підготовка до нового навчального року йде у всіх районах міста, де в перший клас цього року буде прийнято 13,6 тис. маленьких харків’ян.

За останні 10 років в Харкові було відкрито 26 дитячих садків і 225 груп, 115 стадіонів і 4 басейни.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові планують відкрити дитячий сад для вихованців з розладом аутистичного спектру.

Після 26-річної перерви відновить роботу дитячий садок № 436, розташований в мікрорайоні Олексіївка в Харкові.