У Дергачівському районі постане перед судом власник нарколабораторії

29-річний житель Харківської області в своєму будинку облаштував нарколабораторію з виробництва психотропних препаратів. Під час обшуку крім самих препаратів і обладнання для їх виробництва у нього знайшли перероблений пістолет. Справу передано до суду. За сукупністю «заслуг» йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2021 року 29-річний чоловік, придбавши спеціальне обладнання та прекурсори, організував виробництво психотропних препаратів у своєму будинку, розташованому в Дергачівському районі Харківської області.

26 січня 2021 року цей будинок обшукали правоохоронці. Вони виявили та вилучили 8 кг психотропної речовини PVР, понад 400 літрів прекурсорів і хімічне обладнання.

Крім того, було встановлено, що доморощений хімік незаконно придбав та зберігав перероблений пістолет.

Новобаварська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо 29-річного чоловіка за всіма перерахованими фактами (ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, коли організатора незаконного виробництва затримали, в його будинку знайшли небезпечне зілля приблизно на 700 тисяч гривень.