На Рогані перевірили, як готуються до зими ОСББ

У Харкові перевіряють готовність до опалювального сезону не тільки будинків з центральним опаленням, а й автономних котелень житлового фонду ЖК, ЖБК, ОСББ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповів начальник відділу з контролю за діяльністю ОСББ, ЖК і ЖБК Департаменту житлово-комунального господарства Олександр Беляцкий, всього в Харкові 837 будинків з такою формою управління. 137 з них обладнані автономними системами опалення, які щоквартально проходять низку перевірок. Зокрема, зараз підходить до завершення підготовка до осінньо-зимового періоду систем у будинку по вул. Зубарєва, 34.

За словами голови правління ОСББ «Зубр» Тетяни Гладких, після закінчення опалювального сезону обладнання котельні будинку ретельно обстежили. Зокрема провели комплексну перевірку шести котлів, димоходів, погодозалежних датчиків, зробили перевірку газового лічильника та коректора об’єму газу, замінили фільтри грубої очистки води та встановили газосигналізатор. Крім того, виконали необхідну документальну частину, зокрема, уклали нові договори на поставку та розподіл газу, а також на обслуговування газових мереж.

«Автономне опалення — це, звичайно, благо. Жителі можуть самостійно вибирати комфортну для них температуру в приміщенні, що дозволяє значно зменшити обсяги використання газу, а відповідно — і суми в платіжках. У той же час це додатковий клопіт для керівників ОСББ, які відповідальні за газове господарство. Нам потрібно проходити навчання, отримувати дозвільні документи, адже до цього потрібно ставитися дуже уважно», — зазначила голова правління ОСББ.

У свою чергу Олександр Беляцкий нагадав, що, згідно із законодавством, належне утримання житлового фонду, зокрема систем опалення, входить до обов’язків мешканців цих будинків, а Департамент ЖКГ зі свого боку допомагає вирішувати проблемні питання та координує необхідні огляди та роботи.

Як повідомляв Харків Times, у двох висотках на Олексіївці модернізують систему опалення.

Котельню заводу «Хартрон», на якій зараз проводиться комплексна реконструкція, планують запустити до кінця серпня.

Тепломережі на Журавлівці обіцяють замінити до вересня.

У котельні «Павлово поле» встановлюють енергозберігаюче обладнання.