У Куп’янському районі чиновник вимагав 50 тисяч гривень за спортивний турнір (фото)

Ілюстративне фото: sovsport.ru

Виконуючий обов’язки голови однієї з територіальних громад Куп’янського району вимагав мзду за проведення на території громади спортивних змагань. В якості посередника в «угоді» він залучив місцеву підприємницю. Вона отримала гроші від організаторів турніру та мала передати їх чиновнику-корупціонеру. Стосовно обох тепер відкрито справу за ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою з групою осіб).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що до в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області звернувся громадянин з проханням дозволити проведення спортивних змагань на території району. В.о. голови нічого проти не мав, але за надання такого дозволу зажадав 50 тис. грн.

При цьому, щоб не привертати до себе зайву в таких справах увагу громадськості та правоохоронних органів, отримати гроші він попросив місцеву підприємницю, якій, ймовірно, довіряв.

9 серпня 2021 року да магазину цієї дами прийшов організатор змагань і передав їй ті самі 50 тис. грн, призначені чиновникові.

Після цього правоохоронці повідомили їй про підозру, а в.о. голови тергромади затримали.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. грн.

4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської облради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. Особливо великі в даному випадку — це 1,05 млн гривень.