У Харківській області озброєний чоловік напав на приїжджих фермерів

Фото: khar.gp.gov.ua

Житель Куп’янська, який намагався пограбувати двох приїжджих фермерів, був поранений під час нападу і зараз знаходиться під вартою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, два фермера з Донецької області 4 серпня приїхали в місто Барвінкове, щоб здати зерно. Завершивши угоду, вони сіли в свій автомобіль і поїхали назад.

По дорозі фермери потрапили в засідку, яку їм влаштував 31-річний житель м Куп’янська, який знав у що у них є велика сума грошей. Він поїхав за ними на мотоциклі і став чекати у поганої ділянки дороги. Коли автомобіль фермерів пригальмував, зловмисник направив на них вогнепальну зброю, наказав вийти з машини і лягти на землю. Ті, звичайно, підкорилися, а нападник кинувся до машини і почав шукати гроші. На якийсь час він відволікся, і один з фермерів зумів вихопити зброю і вистрілив в зловмисника.

5 серпня нападнику, який раніше був неодноразово судимий, повідомили про підозру за фактом розбою, поєднаного з проникненням у сховище (ч. 3 ст. 187 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

6 серпня Ізюмський міським судом Харківської області обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, 14 квітня біля готелю Kharkiv Palace затримали рекетирів, які вимагали гроші у панютинського фермера.

Лозівський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжний захід для п’яти підозрюваних у вимаганні $ 700 000 у панютинського фермера.