Харківську молодь запрошують до участі в проєкті від ЮНІСЕФ

Відкрито новий набір молоді та підлітків для участі в програмі “UPSHIFT Україна” від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“UPSHIFT Україна” – це програма, що дозволяє підліткам і молоді пропонувати і втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем в школі, громаді, місті тощо на основі методології “дизайн, орієнтований на людину” (human centered design). Проєкт впроваджується ЮНІСЕФ у 23 країнах світу, щоб навчити молодь навичкам 21 століття і поширювати знання про соціальні інновації. Участь в програмі передбачає роботу з менторами і фінансову підтримку для молодіжних ініціатив, спрямованих на вирішення проблем молоді та пошук інноваційних рішень для їхніх громад.

На участь у програмі можуть подавати заявки команди з 3-5 учасників у віці від 14 до 21 року. Це можуть бути ініціативи, які популяризують культурну та архітектурну спадщину, впливають на туристичну привабливість міста, формують еко-свідомий спосіб життя, розвивають креативні індустрії, молодіжний активізм.

“Попередній досвід проведення “UPSHIFT” у Харкові показав надзвичайну активність молоді міста та їх зацікавленість у вирішенні проблем своїх громад. Кілька місяців тому учасниками “UPSHIFT” стали 10 молодіжних команд, які під час програми не тільки змогли розробити активні проєкти, а й отримали можливість залучити для них підтримку”, – підкреслила керівник програми “UPSHIFT” Марина Ладиженська.

Як зазначили організатори, учасники програми зможуть розробити власні інноваційні рішення, отримати менторську підтримку і залучити фінансування до 50 тис. грн для втілення своїх ідей.

“Навесні ми успішно провели першу хвилю програми, результатом якої стали соціально-корисні проєкти, спрямовані на популяризацію здорового способу життя та формування безпечного цифрового середовища. На цей раз ми хочемо отримати від команд якомога більше ідей, які зосереджені на вирішенні проблем в сфері культури, екології та молодіжного розвитку. Ми чекаємо креативні і творчі ідеї від молоді нашого міста, які запропонували б нові і технологічні рішення”, – зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Аліна Помазан.

Набір на програму триватиме до 23 серпня включно. Дізнатися більше про програму та залишити заявку на участь можна за посиланням.

Програма реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО “Фонд “Професійний розвиток Харкова” за підтримки Харківської міської ради.