В котельні “Павлово поле” встановлюють енергозберігаюче обладнання

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові проводять масштабну реконструкцію котельні “Павлово поле” (вул. Шекспіра, 17), будівництво якої почалося в 1963 році.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Останні кілька десятиліть обладнання котельні капітально не ремонтувалася і минулої зими дало серйозний збій: почастішали випадки виникнення дефектів як на котлах, так і на допоміжному обладнанні. Тому після закінчення опалювального сезону приступили до масштабної реконструкції.

На підприємстві відзначили, що всього в котельні п’ять котлів, чотири з яких підлягали капітальному ремонту. Так, на сьогодні три водогрійних котли вже повністю відремонтували, один знаходиться в роботі. Крім того, в котельні встановили два сучасних насоса, які споживають на 30% менше електроенергії, а значить – в новому опалювальному сезоні на одному такому насосі підприємство зможе заощадити до 10-12 млн грн.

Котельню також обладнали системою, яка забезпечить безперебійну роботу в разі відключення електроенергії.

Міська влада сподівається, що досягнута в результаті реконструкції котельні економія, дозволить утримати тарифи на комунальні послуги на нинішньому рівні.

Як повідомляв Харків Times, у районі Павлова поля через неякісну підготовку «Харківських теплових мереж» до опалювального сезону виникла аварійна ситуація й мешканці опинилися у мороз практично без опалення та гарячої води.

Генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва 5 січня було звільнено із займаної посади як такого, що «не виправдав довіри».

Котельню заводу «Хартрон», на якій зараз проводиться комплексна реконструкція, планують запустити до кінця серпня.