На ділянці траси Київ – Харків – Довжанський проведуть капремонт і встановлять світлофори (карта)

Ілюстративне фото

Дорожники планують провести капітальний ремонт ділянки траси М-03 Київ – Харків – Довжанський (км 490 + 600 – км 491 + 465).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг у Харківській області.

Проект передбачає проведення капітального ремонту з розширенням проїзної частини, виділенням додаткових смуг для лівого повороту транспорту. На перехресті траси М-03 (на м. Ростов на-Дону) з автомобільною дорогою С211017 Дергачі – П’ятихатки (в селищі Черкаська Лозова) і вул. Академіка Синельникова планують встановити світлофори.

Окрім цього, у проєкті передбачено поверхневий водовідвід з проїзної частини шляхом вертикального планування з майбутнім відведенням води за схемою поверхневого водовідведення, а також наявні й проєктні водовідвідні лотки. Частина водовідвідних лотків перепроєктована через розширення проїзної частини.

Зокрема, для забезпечення водовідводу з проїзної частини передбачено встановлення бортового каменю і водоскидів згідно з чинними нормами. Наявні водоскиди демонтуються.

У САД наголосили, що скиди у водні об’єкти не здійснюються. Вплив на водне та геологічне середовище не передбачається.

«Проєктований капітальний ремонт не призведе до створення нових джерел впливу на навколишнє середовище чи погіршення нинішнього стану. Проєктні рішення спрямовані на поліпшення експлуатаційних характеристик дорожнього полотна, що своєю чергою призведе до зниження викидів в атмосферне повітря та зменшення шумового навантаження на ділянці реконструкції дороги», – зазначили в САД.

Як повідомляв Харків Times, дорожники почали капремонт харківської окружної дороги, яка не ремонтувалася понад 10 років.

Фото: САД в Харьковской области