Війна в Україні: шість порушень режиму припинення вогню, один військовий загинув

За минулу добу, 7 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У напрямку селища Піски російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з протитанкових ракетних комплексів.

Поблизу населеного пункту Шуми ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік від Невельського противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Кримського російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Коло Золотого-4 окупанти вели вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Крім того, в Луганській області зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув. Ще двоє військових отримали поранення. Стан здоров’я одного воїна — важкий, іншого — задовільний.

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

На обстріли збройних формувань Російської Федерації наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Станом на 7:00 8 серпня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як раніше повідомляв Харків Times, 6 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.