У Харкові приховані витоки води знаходять за допомогою мобільної лабораторії

Фото: .city.kharkov.ua

Близько 20 років у КП “Харківводоканал” працює лабораторія, за допомогою якої виявляють приховані витоки на водопровідних мережах. Не так давно співробітники лабораторії визначили місце течі на вулиці Волонтерській, в будинку № 59.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Мешканці цього будинку скаржилися на протікання в підвалі. Виїхавши на місце, фахівці лабораторії знайшли ділянку прихованої течі холодної води, і 6 серпня ремонтна бригада приступила до ліквідації аварійної ситуації. Так, в підвалі вже відкачали воду, замінили запірну арматуру, а також приступили до земляних та підготовчих робіт. Всього там замінять по 15 м трубопроводу на двох ділянках. Завершити ремонт планують 11 серпня.

За словами заступника директора з виробництва комплексу «Харівводопостачання» КП «Харківводоканал» Миколи Завади, лабораторія працює близько 20 років і постійно модернізується. Зокрема, нещодавно придбали нову машину, яка виявляє витоки із застосуванням сучасних передових технологій.

«Мета лабораторії – точно визначити місце течі, що в комплексі дозволяє прискорити і оптимізувати обсяги і розміри розриття, а також подальші земляні та ремонтні роботи. Крім того, це дуже економить час усунення аварійної ситуації, що дає змогу уникнути дискомфорту від відсутності води в будинках харків’ян », – зазначив Микола Завада.

Крім того, фахівці лабораторії беруть безпосередню участь в проведенні гідравлічних розрахунків на мережах, що дає можливість оптимізувати в них напір води.

Як повідомляв Харків Times, на «Харківводоканалі» створено комплекс з перекачки та очищення стічних вод.

Фото: .city.kharkov.ua