Війна в Україні: 10 порушень режиму припинення вогню, бойових втрат немає, але є мирні

За минулу добу, 5 серпня, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Біля Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Галицинівки ворог обстріляв позиції українських захисників з артилерійських систем 122-го калібру. Також з артилерійських систем 122-го калібру противник відкривав вогонь по околиці Галицинівки. В результаті обстрілу було пошкоджено сільськогосподарські угіддя та дорогу.

У напрямку населеного пункту Південне окупанти стріляли з великокаліберних кулеметів.

Поблизу Водяного на Приазов’ї російські найманці застосовували станкові протитанкові та ручні протитанкові гранатомети.

Неподалік від Золотого-4 противник вів обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

Коло Новотошківського збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

В районі населеного пункту Красногорівка противник відкривав вогонь по наших захисниках з протитанкових гармат, а також обстріляв сам населений пункт. В результаті був важко поранений місцевий житель, пошкоджені житловий п’ятиповерховий будинок і цивільний автомобіль.

Крім того, в Луганській області було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

На обстріли російських окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Станом на 7:00 6 серпня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, одного воїна травмовано.