Суд відправив за ґрати екс-менеджерів «Харківобленерго» і «Харківводоканалу»

6 серпня Вищий антикорупційний суд завершив розгляд справи і виніс вирок колишньому заступнику начальника фінансового управління ВАТ «Харківобленерго» Віталію Телегіну і колишньому першому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» Роману Білику.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення журналіста Олега Новікова в Telegram з посиланням на онлайн-трансляцію засідання та повідомлення прес-слжуби ВАКС

Колегія суддів у складі Олексія Кравчука (голова), Євгенія Крука і Інни Білоус визнали екс-менеджерів винними у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними сторони обвинувачення, підсудні діяли в інтересах фінансової компанії «Трансфербутік». “Харківобленерго” поставило “Харківвводоканалу” електроенергію, але за неї не заплатили. В результаті, у водників сформувалася заборгованість на суму в 19 млн 620 млн грн перед енергетиками.

Надалі, “Харківводоканал” перерахував ці гроші ФК «Трансфербутік», а та, в свою чергу, зобов’язалася повернути кошти “Харківобленерго”. Але цього не сталося. Отримані кошти ФК «Трансфербутік» перерахувала на рахунки інших підприємств в якості оплати за нібито надані послуги.

За рішенням суду колишньому енергетику Віталію Телегіну призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років із забороною обіймати певні посади протягом 3 років. Його напарнику Роману Білику – 4 роки позбавлення волі з забороною обіймати певні посади протягом 2 років. Обом призначили штраф за 17 000 грн кожному і відшкодування витрат на експертизи.

У прес-службі суду додали, що вирок може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Як повідомляв Харків Times, Вищий антикорупційний суд розглядає справу щодо екс-менеджерів «Харківобленерго» і «Харківводоканалу», обвинувачених у завданні збитків на 18 млн грн.