Харківська легкоатлетка емоційно розповіла, чому не потрапила на олімпійський п’єдестал (відео)

Марина Килипко вважає п’яте місце на Олімпіаді непоганим результатом, але впевнена, що могла добитися більше, якби поруч з нею був її особистий тренер. В інтерв’ю телеканалу «UA: Перший» одразу після змагань спортсменка не стримала емоцій.

Про це Харків Times дізнався з ефіру телеканалу.

За словами Марини Килипко, підготовка проходила добре, усі бачили, що спортсменка готова взяти висоту мінімум 4,70, однак у стрибках з жердиною не все залежить виключно від спортсмена, важлива присутність особистого тренера, який знає всі особливості свого підопічного та способи правильно організувати тренування.

«Це стрибки з жердиною, це у кожного індивідуально і ніхто не зміг би мені допомогти. Чому тут немає мого особистого тренера, я не почула відповіді ні від кого. Я просила, говорила, що мені потрібен тренер. Судячи з чемпіонату України, було видно, що я готова до Олімпіади. Мене годували «завтраками», рішення приймемо потім. На сьогоднішній день я не почула, чому немає мого тренера», — сказала спортсменка в ефірі телеканалу.

Марина Килипко розповіла, що у збірній її випадок не єдиний: «Це не тільки зі мною. Ще є Яна Гладійчук. І теж тренера не беруть. Чому так відбувається в нашій країні, я не розумію. За якими критеріями це робиться…»

Дівчина з гіркотою відзначила, що виклалася на Олімпіаді на повну потужність, але могла б показати кращий результат, якби мала фізичну та моральну підтримку: «Ти вбиваєш себе, тренується скільки років, скільки всього відкладаєш, а потім їдеш і залишаєшся в секторі одна. Я вийшла на розминку, на трибуні жодної душі з України. У всіх тренери сидять, а я одна розминаюся. Через півгодини, бачте, зволили прийти. Але особливо мені це нічого не дає, так як толку нуль ні від кого. Ніхто не знає, як я стрибаю, що мені потрібно і для чого… Тренер знає мене від А до Я. Ми 15 років разом, і мені дуже сильно не вистачало його», — сказала Килипко в ефірі каналу «UA: Перший».

Як повідомляв Харків Times, Марина Килипко вийшла у фінал, взявши висоту 4,55 м.

Харківська стрибунка з жердиною завершила Олімпіаду п’ятою.