Фірма 90-річної бабусі Тимчука хоче відсудити 4 га землі у Печенізького водосховища

Фото: из открытых источников

ТОВ «Грін-Глейд», серед засновників якого вказана 90-річна бабуся екс-дружина глави Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук, претендує на дві ділянки земель рекреаційного призначення у Печенізького водосховища. І має намір домогтися виділення рекреаційних земель під приватну забудову через суд.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського антикорупційного центру в Facebook з посиланням на постанову Господарського суду області від 4 серпня цього року.

ТОВ «Грін-Глейд» подало позов до суду про виключення із земель лісового господарства дві ділянки площею 1,42 га і 2,38 га у Печенізького водосховища для розміщення бази відпочинку. Йдеться про землі, розташовані в селі Металівка Старосалтівської ОТГ.

На момент подачі позову землі, на які претендують приватники, надані в постійне користування ДП «Вовчанське лісове господарство».

“Зобов`язати Державне підприємство «Харківська державна лісовпорядна експедиція» у порядку поточного лісовпорядкування внести зміни до планово-картографічних матеріалів 2020 року щодо земель, які надані в постійне користування Державному підприємству «Вовчанське лісове господарство», виключивши з кварталу 17 Старосалтівського лісництва земельні ділянки, що вилучені для розміщення бази відпочинку за рахунок земель запасу рекреаційного призначення площею 1,42 га, та 2,38 га що знаходиться поза межами населених пунктів на території Старосалтівської селищної ради Вовчанського району Харківської області в селі Металівка, вулиця Вовчанський шлях, 39.”, – вимагають подавачі позову.

За словами юриста ХАЦ Володимира Рисенко, ймовірно цей позов поданий бо розпорядження землями лісового фонду здійснюється Кабінетом міністрів України. Забудовувати такі землі не можна.

«Якщо позов буде задоволений, а землі будуть виведені за межі лісового фонду, то позивач зможе в подальшому отримати ці землі за простішою процедурою», – зазначив Володимир Рисенко.

Фото: Харьковский антикоррупционный центр

Засновниками ТОВ «Грін-Глейд» є Катерина Петрова, Ігор Зеленський, Сергій Запара, Едуард Апальков, Олена Хоменко, Олена Мусієнко, Олена Гуленко, Людмила Ништик.
Катерина Петрова – 90-річна рідна бабуся Андрія Тимчука, який є екс-чоловіком голови Харківської ОДА, Айни Тимчук.

Спроба отримати рекреаційні землі під приватну забудову виявилася невдалою. Суд, ознайомившись з матеріалами справи, прийшов до висновку, що позивач при подачі заяви не виконав всі необхідні процедури. Зокрема, не сплатив у повному обсязі судовий збір. Тому суд залишив позов без розгляду і дав подавцю заяви 10 днів на усунення недоліків.

Як повідомляв Харків Times, Айна Тимчук розпорядилася виділити землю бабусі свого чоловіка. Йдеться про ділянку на території Старосалтівського селищної ради Чугуївського району.