У Харківському зоопарку відсвяткували день народження жирафа Дьоми (фото)

На честь дня народження жирафеняти Дьоми у Харківському зоопарку організували свято для іменинника та для тих, хто краще за всіх його привітав.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

На початку заходу було підбито підсумки конкурсу: дітям пропонували зобразити, як вони уявляють собі будиночок Дьоми та як він живе. Переможців конкурсу привітав секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

«Ми відібрали найкращі роботи, які тут представлені, і сьогодні запросили їхніх авторів на це свято! А всіх, хто брав участь у конкурсі, ми запросимо 23 серпня на відкриття зоопарку, коли всі тварини вже займуть свої вольєри. Нагадаю, що для жителів міста, які отримають «Картку харків’янина», вхід буде безкоштовним. Такого зоопарку в Україні точно не буде найближчим часом!» — підкреслив Ігор Терехов.

Ще одним сюрпризом став подарунок Дьомі від співробітників дельфінарію «Немо»: вони передали портрет жирафеняти, намальований одним з дельфінів.

Всі гості свята прогулялися зоопарком і відвідали Будиночок жирафа, де мешкає сьогоднішній іменинник.

Як повідомляв Харків Times, в Харківському зоопарку готувалися до прийому дитинча жирафи з Одеси. 1 червня він приїхав. Малюк на прізвисько Дьома провів у дорозі близько 16 годин.

Для довготелесого крихітки приготували двоповерховий вольєр площею 816 кв. метрів.

До кінця червня Дьома остаточно адаптувався до нового помешкання та почувається добре.