У Харківській області знову проведуть навчання СБУ

Завтра й післязавтра, 5 та 6 серпня, координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Харківській області проведе на території області планові антитерористичні навчання.

Про це Харків Times повідомили у прес-центрі Управління СБУ області.

Планується «проведення обмежувальних заходів на окремих територіях», можлива перевірка документів і огляд автотранспорту.

«Тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальних. Служба безпеки України просить жителів та гостей м. Харкова та Харківської області із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців», – йдеться у повідомленні.

В СБУ запевняють, що всі ці дії відбуватимуться «у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини».

Як повідомляв Харків Times, з квітня навчання СБУ стали щомісячними. Вони проходили в області вже чотири рази: 14 квітня Служба заявляла про навчання, які тривали до кінця травня. При цьому вже 14 травня населенню порадили таки мати при собі про всяк випадок документи. Чергові навчання пройшли 30 червня – знову анонсувалося обмеження проїзду та проходу по деяких вулицях, перевірка документів громадян і огляд автотранспорту. 6 липня все повторилося, повідомлення про навчання практично дублювало червневе, втім, як, і те, що надійшло сьогодні.