Хабар в мільйон гривень: главу облради Товмасяна хочуть виключити з фракції “Слуги народу” – ЗМІ

4 серпня голови Харківської облради Артура Товмасян, який може бути причетний до вимагання й отримання хабара в 1 млн 50 тисяч гривень за перепризначення на посаду директора одного з КП, планують виключити з фракції “Слуги народу” в Харківській облраді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення агентства УНН, яке посилається на депутата Харківської облради з фракції “Слуга народу” Юлію Ковалевську.

За словами Ковалевської, 4 серпня в Харківській обласній раді о 16:00 відбудуться позачергові загальні збори депутатської фракції “Слуга народу”.

На порядку денному виключення Артура Товмасяна з фракції “Слуги народу”.

22 липня в Харківській обласній раді детективи НАБУ провели обшуки. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за фактом вимагання та отримання хабара в розмірі 1 млн 50 тис грн за перепризначення на посаду директора одного з комунальних підприємств. Обшукували, в тому числі, кабінет голови облради Товмасяна.

На вимаганні та отриманні хабара попалися заступник голови Харківської облради Андрій Малиш та депутат облради, голова фракції ОПЗЖ Сергій Гладкоскок. За інформацією ЗМІ, в справі також замішаний глава облради Артур Товмасян. Але він не є фігурантом справи. За словами детектива НАБУ Микола Карася, слідство перевіряє причетність  причетність Товмасяна до скоєння даного злочину.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. грн.

23 липня генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

24 липня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради. 25 липня суд обрав запобіжний захід адвокату, якого слідство вважає пособником заступника голови Харківської облради

28 липня заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш вийшов зі слідчого ізолятора (СІЗО) після внесення 4,7 млн ​​гривень застави.