Фракція «Слуг народу» в Харківській облраді хотіла виключити Товмасяна

Фракція партії «Слуга народу» в Харківській обласній раді збиралася виключити зі своїх лав голову облради Артура Товмасяна, підозрюваного в одержанні мільйонного хабара. Однак Товмасян встиг вийти з фракції першим.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook депутата облради, замголови Харківської облдержадміністрації Романа Семенухи.

«Національним Антикорупційним Бюро України вручено підозру голові Харківської обласної ради. Головою фракції “Слуга Народу” в Харківській обласній Раді Ігорем Захарченко ініційовано позачергове засідання фракції сьогодні на 16-00. На розгляді питання про виключення Товмасяна зі складу фракції “Слуга Народу”, а також ініціювання позачергової сесії Харківської обласної ради», – написав Семенуха.

Однак, сам Товмасян все у тому ж Facebook заявив, що й сам вже написав заяву про вихід з фракції, оскільки розуміє, що «процес може затягнутися».

«Детективи НАБУ вручили мені сьогодні підозру.  Свою непричетність тепер буду вимушений доводити у встановленому законодавством порядку. Наявність підозри не свідчить про наявність доведеної вини. Розуміючи, що цей процес може затягнутися, я написав заяву про тимчасовий вихід із обласної фракції «Слуга народа», – написав підозрюваний голова облради.

У коментарях під своїм постом Семенуха підтвердив виключення Товмасяна з фракції.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 4 серпня, правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368). Особливо великі в даному випадку – це 1,05 млн гривень.