У Харківській області лісничий допустив вирубку дерев на мільйон гривень

Правоохоронці повідомили лісничому Бабаєвського лісництва, що входить у ДП «Жовтневе лісове господарство», про підозру в службовій недбалості (ч. 1 ст. 367, ч. 2 ст. 367 КК), яка привела до незаконної вирубки на території лісництва майже 600 дерев.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що лісничий Бабаївського лісництва, неналежно ставлячись до своїх службових обов’язків, не виконав вимог нормативних актів стосовно охорони лісів від незаконних рубок на території вказаного лісництва… Сума збитків, завданих незаконною порубкою дерев, складає понад 1 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення його від займаної посади. Йому загрожує до п’яти років за ґратами та штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Харків Times, 31 липня поліція затримала поблизу села Скиртяне Красноградського району області чотирьох чоловіків, які рубали й розпилювали дерева. Поруч знаходився автомобіль УАЗ, завантажений колодами ясена. За попередньою оцінкою, сума завданих збитків становить 37 000 грн.