Світоліна проведе у Харкові унікальний тенісний турнір

Перша ракетка України Еліна Світоліна проведе у Харкові тенісний турнір нового формату – Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation. Змагання відбудуться з 16 по 22 серпня.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

300 спортсменів віком від 8 до 97 років змагатимуться за призи першої ракетки України. Директор Департаменту Олексій Чубаров підкреслив, що такий формат турніру об’єднає абсолютно всіх, хто любить цю гру: дітей, юніорів, дорослих, ветеранів, людей з обмеженими можливостями, професіоналів та аматорів.

“З року в рік ми створюємо в Харкові круті спортивні події. Ніколи не опускаємо стандарт їх організації. Події такого масштабу в Україні ще не було. Ми пишаємося Еліною та її досягненнями. Чудово, що наша почесна громадянка підтримала ініціативу проведення Kharkiv City Cup, а її Благодійний фонд став співорганізатором змаганнь. Впевнений, що спільно ми зробимо теніс ще більш популярним в місті та країні загалом”, – заявив Чубаров.

У свою чергу Еліна Світоліна зазначила, що розвиток тенісу в Україні – її мета, і Харків для цього вона вибрала не випадково.

“Харків – моє рідне місто, звідки почався мій шлях у професійний світ великого тенісу. Не випадково саме в Харкові за масштабної підтримки міської влади буде реалізовано програму мого Благодійного фонду – проведення загальноміського тенісного турніру. Саме такі турніри потрібні нашій країні й нашому суспільству”, – зазначила Світоліна.

Турнір відбуватиметься одночасно на 30 кортах у п’яти тенісних клубах Харкова:

  • діти до 10 років змагатимуться в ТК “Унікорт”;
  • дітей до 12 років прийме “Superior Golf & Spa Resort”;
  • дівчата до 16 років, дорослі гравці та ветерани тенісу (від 35 до 90+ років) гратимуть у ТК “Central Park”. Там же зіграють тенісисти на візках;
  • юнаки до 16 років зіграють у ТК “АКС”;
  • резервні корти (на випадок несприятливої погоди) організують у ТК “Sport&Court”.

Нагородження переможців відбудеться 22 серпня о 18:00 у гольф-курорті “Superior Golf & Spa Resort”. У рамках гала-вечора відбудеться благодійний аукціон, всі кошти від якого направлять на реалізацію подальших тенісних програм і розвиток цього виду спорту.

Еліна Світоліна – перша ракетка України, переможниця 15 одиночных турнірів WTA (Women’s Tennis Association), третя ракетка світу в професійному світовому рейтинзі WTA (2019, 2018), півфіналістка турнірів Великого Шолому (Wimbledon 2019 и US Open 2019). У 2020 році Світоліна отримала звання “Почесний громадянин Харкова”. У 2019 році Еліна заснувала в Україні свій Благодійний Фонд, головною метою якого є підтримка юних талантів й розвиток тенісу.

Як повідомляв Харків Times, 31 липня у Токіо перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна перемогла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіну й завоювала бронзову медаль олімпійського турніру.