Верховний суд повернув громаді Харкова нерухомість вартістю 5 млн грн

Верховний суд України прийняв рішення про повернення у власність Харківської міської територіальної громади приміщень площею понад 300 кв.м і вартістю понад 5 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що нежитлові приміщення, розташовані по вулиці Миру, були незаконно виведені з власності міста. Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради провело процедуру відчуження нерухомості без проведення аукціону, що суперечить нормам чинного законодавства. Надалі ці приміщення перепродали одному з харківських ТОВ.

Виявлені порушення стали підставою для звернення до суду. Однак у першій інстанції прокуратура програла. 13 січня 2020 року Господарський суд Харківської області відмовив у задоволенні позовних вимог.

Результатом перегляду справи в апеляції стало часткове задоволення позову. 23 листопада 2020 року Східний апеляційний суд прийняв рішення про незаконне відчуження приміщень, але відмовився повернути спірну нерухомість Харківської громаді.

Верховний суд України повністю погодився з вимогами прокуратури і зобов’язав ТОВ повернути нерухомість місту.

Рішення вступило в законну силу.

Як повідомляв Харків Times, Верховний суд України скасував рішення сесії Харківської міськради про відведення ділянки міської землі фірмі депутата.