У Харкові під час затримання чоловіка постраждали двоє поліцейських – один впав з даху (відео)

31 липня в Харкові під час затримання чоловіка постраждали двоє поліцейських. Харків’янин в одних шортах і з задізною палкою заліз на дах приватного будинку по вулиці Ушакова, в районі станції метро Київська.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах. Пізніше інформації підтвердили в прес-службі Нацполіціі області.

Чоловік, який забрався на дах будинку, на всю вулицю кричав, що його оточують. Очевидцеві, який намагався умовити його злізти, він розповів, що боїться, назвав поліцейських “перевертнями в погонах, які порушили кодекс честі”. Співробітника “швидкої допомоги”, який разом з патрульними прибув на місце події, чоловік обізвав зрадником.

Коли на дах піднялися патрульні, він кинувся на них, розмахуючи металевою палицею. Один з патрульних впав з даху, повідомили в харківських пабліках.

По допомогу до поліцейських сьогодні вдень звернулися медики спеціалізованої бригади швидкої медичної допомоги, розповіли в прес-службі Патрульної поліції області. Лікар, що подзвонив у 102, розповів, що їм необхідно доставити до лікарні чоловіка, який має явний психічний розлад, поводить себе агресивно та може зашкодити собі та оточуючим. Також лікарі встановили, що громадянин перебуває на обліку в обласному клінічному психіатричному диспансері.

“Прибувши на місце, на вулиці Ушакова, патрульні побачили чоловіка, який стояв на даху будинку. Громадянин тримав у руках два невідомі предмети. Також він погрожував лікарям та поліцейським.”, – розповіли в прес-службі.

З дозволу власниці будинку, інспектори піднялися на дах, аби поговорити з чоловіком та заспокоїти його. Однак той не реагував на слова поліцейських, натомість почав наносити удари  палицею. Однак інспектори затримали харків’янина та передали медикам для подальшої шпиталізації. В результаті дій чоловіка постраждали двоє поліцейських, їх доставили до лікарні.

В прес-службі Нацполіції області додали, що затриманому харків’янину 39 років.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в зіткненні з противниками KharkivPride постраждали двоє поліцейських.