У Харківській області діяла злочинна група «чорних лісорубів»

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили п’ятьом учасникам організованої злочинної групи, яка діяла у Богодухівському районі Харківської області, про підозру у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні та зберіганні цієї деревини, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК ).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2020 року була створена організована злочинна група з п’яти осіб, які протягом січня 2021 року систематично прибували на захисні лісосмуги, що розташовані між с. Максимівка та с. Таверівка Богодухівського району для незаконної порубки дерев», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок незаконної вирубки ясенів державі було завдано збитків на 800 тисяч гривень.

У ході обшуків, проведених в рамках досудового розслідування, правоохоронці вилучили в підозрюваних вісім бензопил, деревину, автівки та гроші. Організатор групи був узятий під варту, ще двоє учасників потрапили під домашній арешт.

Як повідомляв Харків Times, у лютому поблизу селища Таверівка Богодухівського району поліція затримала двох місцевих мешканців, які за допомогою бензопил спиляли 86 ясенів, чим завдали державі збитків на загальну суму майже 800 тис. гривень. У прокуратурі були впевнені, що зловмисники «діяли за попередньою змовою, маючи злочинний умисел, спрямований на незаконну вирубку дерев».