Прокуратура оскаржує закриття дитячо-юнацької спортивної школи в Ізюмі

Ізюмська окружна прокуратура подала до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправним та скасування рішення Ізюмської районної ради про припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

22 грудня 2020 року райрада прийняла рішення “Про припинення діяльності Дитячо-юнацької спортивної школи Ізюмської районної ради Харківської області”.

“Вказане рішення було прийнято без погодження з Міністерством молоді та спорту України, що є порушенням вимог ст. 48 Закону України “Про фізичну культуру та спорт”. Незаконне припинення діяльності дитячо-юнацької спортивної школи порушує загальну політику держави у сфері реалізації прав дітей та молоді на вільний вибір видів спорту та фізкультурно-спортивних послуг, доступності та безпечності занять фізичною культурою і спортом”, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура подала до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправним та скасування рішення. 26 липня суд відкрив провадження за цією позовною заявою.

За даними сайту Ізюмської міськради, у Ізюмській дитячо-юнацькій спортивній школі імені В.В. Ткаченка колись працювали секції баскетболу, боксу, волейболу, легкої атлетики, тхеквондо (ВТФ), футболу, боротьби самбо, кікбоксінгу WРКА.