Харківська міськрада закликає власників коней не шкодити зеленим насадженням

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада заявила про те, що власники коней та поні, що катають громадян у центрі міста, скидають гній у квітники під деревами, що завдає чималої шкоди зеленим насадженням.

Про це Харків Times, розповіли у прес-службі міськради.

“По вулиці Сумській знаходиться більше 400 пристовбурних лунок для квітів. Конярі, можливо, думають, що роблять добру справу, викидаючи фекалії у квітники, а не як належить збирати в пакети й утилізувати екскременти тварин в урну. Але це зовсім не так. Квіти горять від надлишку «добрива», – нарікають у КП «Харківзеленбуд».

Внаслідок дій «наїзників» працівникам зеленбуду доводиться мало не щодня пересаджувати десятки квітів. А крім того, садівники заявляють, що гній у таких кількостях шкодить і кореневій системі молодих дерев.

Міськрада закликає власників коней та їх вершників збирати гній у пакети та викидати його в урни, як це роблять власники сотень міських собак.

Як повідомляв Харків Times, КП «Харківзеленбуд» заявило про намір висадити сім тисяч квітів у сквері імені Петра Кандаурова на ХТЗ.

У 2019 року в парках і скверах Харкова почали встановлювати бокси з видачі одноразових гігієнічних наборів для прибирання за собаками.