У Великій Рогані під час пожежі в багатоповерхівці врятували дев’ять мешканців і 15 – евакуювали

Фото: типичное ХТЗ/Telegram

29 липня пожежники врятували дев’ятьох осіб, в тому числі чотирьох дітей, з палаючої багатоповерхівки по вулиці 1-го Травня, 4 в селищі Велика Рогань Харківського району. Ще 15 жителів цього будинку рятувальники евакуювали.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу в десятиповерховому житловому будинку надійшло на номер служби порятунку «101» о 9:07.

На місце події виїхали три відділення рятувальників на автоцистернах, три відділення на автодрабини і відділення Роганської місцевої пожежної команди. На місці рятувальники встановили, що в кімнаті квартири на четвертому поверсі горять горять домашні речі та меблі. Полум’я з палаючої квартири по балконах стало перекидатися на верхні поверхи. Загальна площа пожежі склала близько 40 кв.м.

Горіння супроводжувалося сильним задимленням, тому рятувальникам довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання. З верхніх поверхів будинку за допомогою автодрабин пожежні врятували дев’ятьох осіб, з них – четверо дітей. Крім цього, по сходовій клітці були евакуйовані 15 мешканців будинку.

Протягом 50 хвилин рятувальники локалізували пожежу та о 10:10 повністю загасили.

У ліквідації пожежі брали участь 25 рятувальників і сім одиниць пожежної техніки.

Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, під час пожежі в чотириповерховому житловому будинку по вулиці Китаенко, 4, що в Новобаварському районі Харкова, співробітники ДСНС врятували чотирьох жителів і 20 – евакуювали.