Поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові її 13-річного сусіда

Фото: Фіртка

Поліція підозрює у вбивстві шестирічної дівчинки у Старому Салтові 13-річного хлопця, який мешкає з мамою по сусідству із загиблою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Про зникнення дитини 28 липня о 19:10 повідомила мати дівчинки. Вона розказала, що її шестирічна донька близько 18:00 пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком, та додому не повернулася.

На пошуки дівчинки були задіяні особовий склад Чугуївського РУП, сусідніх відділів поліції, підрозділи ДСНС, НГУ, група кінологів та громадськість. У цей же день, 28 липня, близько 23-50 у покинутому будинку в смт Старий Салтів поліція виявила тіло малолітньої з ознаками насильницької смерті у вигляді забиття голови та обличчя.

“Поліція оперативно встановила особу зловмисника. Це 13-річний хлопець, який мешкає з мамою по сусідству”, – йдеться у повідомленні.

Для встановлення усіх обставин події поліцейські запросили матір неповнолітнього. Зараз готується клопотання в суд про дозвіл на допит хлопця і поміщення його в приймальник-розподільник для дітей ГУНП в Харківській області. На місце події виїхали керівництво ГУНП в Харківській області, представники ювенальної поліції, прокуратури, кінологи, пересувна криміналістична лабораторія, судово-медичні експерти.

Відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Як повідомляв  Харків Times, поліція та волонтери ПСО “Мілена” розшукували Мирославу Третяк 2014 року народження, яка 28 липня пішла гуляти і не повернулася додому.

У ході пошуків було знайдено тіло дівчинки.