Олімпіада в Токіо: Світоліна завершила боротьбу за “золото”

Фото: ua-football.com

29 липня перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна у півфіналі Олімпіади поступилася тенісистці з Чехії Маркеті Вондрушевій. Цей програш означає, що Еліна завершила свій похід за олімпійським “золотом”.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції поєдинку.

Тенісистки провели на корті 1 годину шість хвилин.

У першій партії вела Еліна, але Маркета взяла чотири очки поспіль і закрила гейм на своїй подачі, зрівнявши рахунок у поєдинку. Потім Вондрушева зуміла вийти вперед: при рахунку
2: 2 вона зробила ще один брейк на подачі українки, після чого втримала перевагу і виграла перший сет.

На старті другого сету чешка перехоплює лідерство. Протистояти Вондрушевой, яка веде гру, складно. Маркета використовувала брейк-поінт в другому геймі, після чого виграла ще один і вийшла вперед – 3: 0.

На прихованому матч-болле Світоліна при переводі потрапила в сітку, і чешка подавала на фінал. Вондрушева взяла і свою подачу, закриваючи гейм, сет і матч. За традицією добре по довжині грала чешка, з чим Світоліна не впоралася.

Еліна Світоліна (Україна) – Маркета Вондрушева (Чехія) 3: 6/1: 6.

Попереду у Світоліной на Олімпіаді буде ще один матч. Її суперницею буде Олена Рибакіна з Казахстану. Це поєдинок за бронзову нагороду Токіо 2020.

Як повідомляв Харків Times, Україну на Олімпіаді в Токіо представлятимуть 158 спортсменів, 16 з них – з Харківської області.

Коли дивитися виступи харків’ян на Олімпіаді – розклад трансляцій.

Харківська тенісистка Еліна Світоліна виступ на Олімпіаді в Токіо почала з поразки.

Світоліна обіграла тенісистку з Греції Марію Саккарі і вийшла в чвертьфінал олімпійського турніру в Токіо.

Світоліна вперше в своїй кар’єрі вийшла в півфінал олімпійського тенісного турніру.