Випускник Харківського фізико-математичного ліцею – бронзовий призер міжнародної олімпіади з фізики

Випускник Харківського фізико-математичного ліцею №27 Артем Сараєв став бронзовим призером 51-ї Міжнародної фізичної олімпіади.

Фото: city.kharkov.ua

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Організатором олімпіади цього року виступила Литва. Змагання проходили дистанційно у два тури, з 17 по 24 липня. У першому турі учасники розв’язували  теоретичні  завдання, а в другому – виконували  практичну роботу.

В олімпіаді взяли участь команди з 76 країн світу. Україну представляли п’ять школярів. За результатами змагань всі вони стали призерами, отримавши одну золоту, одну срібну та три бронзові медалі.

До участі в Міжнародній фізичній олімпіаді Артема Сараєва готували вчителі Харківського фізико-математичного ліцею №27 Марина Петракова та Ілля Гельфгат.

Як повідомляв Харків Times, у березні Артем Сараєв завоював диплом II ступеня у Відкритому всеукраїнському фізичному марафоні, який проводився для учнів 8-11 класів.

У січні Сараєв також отримав бронзову нагороду на XVІ Міжнародній олімпіаді з математики, фізики та інформатики ім. Жаутикова, що дистанційно проходила з 7 по 12 січня у Казахстані.

А у жовтні 2020 року Артем став бронзовим призером Глобального електронного змагання з астрономії та астрофізики (GeCAA), яке того року вперше проходило онлайн з 25 вересня по 23 жовтня.