У дах автомобіля поліцейського встромили сокиру – слідство встановило підозрюваних (фото і відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові проводиться розслідування за фактом погроз співробітнику поліції і пошкодження його майна. Слідчі встановили, що до скоєння цих злочинів причетні чотири чоловіка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, в 2020 році співробітник правління стратегічних розслідувань отримував в месенджері повідомлення з погрозами розправи. Погрози були пов’язані з професійною діяльністю поліцейського, який займався розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі документуванням злочинної діяльності організованих груп.

“Здійснюючи тиск на потерпілого, зловмисники у квітні 2020 року встромили сокиру у дах автомобіля, який належить вказаному правоохоронцю”, – розповіли в прокуратурі.

27 липня двом зловмисникам повідомили про підозру за фактом готування до посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 14, ст. 348 КК України), ще двом – по факту умисного знищення майна (ч. 2 ст. 194 КК України) .

Двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Ще одному суд дозволив вийти під заставу в 454 тис. грн, і це рішення прокуратура має намір оскаржити.

Питання про обрання запобіжного заходу четвертому підозрюваному вирішується.

За місцем проживання фігурантів провели обшуки, в ході яких виявлено та вилучено мобільні телефони, жорсткий диск та інші докази протиправної діяльності.

За інформацією прес-служби Нацполіціі України, учасники угруповання – раніше судимі жителі Харківської області у віці від 36 до 47 років. Вони систематично займалися залякуванням співробітників правоохоронних органів, судової системи, підприємців. Діяли бандити на замовлення.

“Зловмисники направляли поліцейським і суддям повідомлення з погрозами розправи, як попередження – встромляли сокиру в машину або взагалі спалювали транспортний засіб правоохоронців. Така ж доля чекала і підприємців, які відмовлялися платити данину від доходів з бізнесу”, – розповіли в прес-службі Нацполіціі.

Фігуранти планували фізичне усунення поліцейського, але для початку вирішили його залякати.

Постраждала від дій банди сім’я підприємців, що відмовилася платити данину сім’я. Зловмисники спалили їм Land Cruiser 200 і Infiniti FX 37.

Поплатилася за відмову про поблажливість і суддя одного з судів Харкова. Спочатку на вулиці жінці плеснули в обличчя зеленкою. А після того, як вона не винесла потрібне кримінальникам судове рішення, підпали її авто – Mazda CX-7.

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють всіх можливих учасників групи і замовників злочинів.

Як повідомляв Харків Times, вночі 19 березня в Харкові згоріли машини прикордонника і підприємця.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом підпалу автомобіля начальника одного з відділів прикордонної служби Харківського загону.