Житель Харківської області, який задув монтажною піною кошенят, поскаржився на бездіяльність поліції

Фото: hk.npu.gov.ua

Житель Харківської області, якого підозрюють у жорстокому поводженні з тваринами, вважає себе потерпілим. Він двічі вимагав, щоб його “кривдників” притягли до відповідальності. І обидва рази безрезультатно.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

Серед “кривдників” чоловіка виявилися співробітники Богодухівського відділення поліції, які в травні цього року відмовилися за його заявою відкривати кримінальне провадження за ст 383 КК (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального злочину). Отримавши відмову, він звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність поліцейських.

Під час судового розгляду скаржник розповів, що сильно страждає і навіть кілька днів провів на лікарняному ліжку. Все це почалося після того, як в соцмережах було опубліковано відео з його участю. У ролику, за словами заявника, було знято, як він “нібито задув піною кошенят”.

“Чоловік зазначив, що зазначене відео ганьбить його репутацію і такі дії він сприймає як «буллінг». Як зазначив заявник, внаслідок поширення зазначеної інформації, його загальний стан здоров’я погіршився, через що він знаходився на стаціонарному лікуванні кілька днів.”, – йдеться в протоколі.

Розгляд скарги відбувався без участі представника Богодухівського райвідділу. Співробітник Нацполіціі в суд не прийшов, хоча про засідання був попереджений заздалегідь.

Вислухавши аргументи заявника, суд прийшов до висновку, що його скарга мало аргументована і підстав для її задоволення немає.

Як повідомляв Харків Times, 65-річний житель міста Валки Харківської області через жорстоке поводження з тваринами став фігурантом кримінального провадження. Він задув монтажною піною щілину в будинку, де знаходилася кішка і п’ятеро кошенят. Кішку і трьох кошенят вдалося врятувати, двоє малюків загинули.