Війна в Україні: 15 порушень режиму припинення вогню, чотирьох військових поранено, трьох – травмовано

Протягом минулої доби, 26 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Поблизу Водяного, що біля Донецька, противник чотири рази вів вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

Біля Авдіївки російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

В районі Причепилівки збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

У напрямку села Галицинівка ворог застосовував артилерію калібру 122-мм.

Неподалік Опитного окупанти вели вогонь з мінометів 82-го калібру.

Біля Старогнатівки російські найманці обстрілювали наші позиції з артилерії калібру 122-мм і мінометів 120-го та 82-го калібру.

У районі Південного ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російські окупанти обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку селища Кам’янка противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

В районі Широкиного російські окупанти вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, у Донецькій та Луганській областях були зафіксовані прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

“Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Поранені перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, одного – середньої тяжкості, п’ятьох – задовільний”, – йдеться у повідомленні.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 27 липня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Золотого-4 ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Водяного, що біля Донецька, противник обстріляв українські позиції з мінометів 120-го калібру.

Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

Як повідомляв Харків Times, 25 липня в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.