Олімпіада в Токіо: Світоліна здобула третю перемогу і вийшла в чвертьфінал

Фото: из открытых источников

27 липня перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна в 1/8 фіналу Олімпіади в Токіо обіграла тенісистку з Греції Марію Саккарі.

Про це Харків Times дізнався з трансляцій змагань.

Драматичний поєдинок тривав більше двох з половиною годин. Перший сет завершився на користь гречанки.

На перших хвилинах другої партії вперед вийшла українка. Гречанка намагалася тиснути на прийомі, але Еліна впоралася. Практично в кожному розіграші гейма зав’язувалася відчайдушна боротьба. Еліна стартувала з ейса, а на першому сет-болі раптово оформила подвійну помилку. Був брейк-поінт і у Саккарі, однак вона на ньому пробила в сітку при перестрілці по центру. Нарешті, другий сет-бол приніс позитив: українка ейсом поставила крапку в сеті! 1: 1 по партіях.

На початку вирішального третього сету першість переходить до суперниці Світоліной. Але Еліна відповідає своїм успішним геймом і зрівнює рахунок в партії.

Обидві тенісистки чіплялися за кожен м’яч, розуміючи, що це, можливо, вирішальний розіграш у всій зустрічі. Рахунок дістався до “рівно” і до двох брейк-поінтів для Саккарі, проте в обох випадках ідеальна подача українки дозволяла піти від прірви. Після чого українка активною грою змусила суперницю помилитися. Перевага в фінальних геймах принесла Світоліной перемогу і вихід у чвертьфінал.

Світоліна – Саккарі 5: 7/6: 3/6: 4.

Це вже третя перемога харків’янки на олімпійському турнірі. Раніше Світоліна обіграла Лауру Зігемунд з Німеччини і Айлу Томлянович з Австралії.

Наступним суперником Світоліной стане переможниця пари Кароліна Плішкова – Каміла Джорджі. Поєдинок відбудеться 28 липня.

Як повідомляв Харків Times, Україну на Олімпіаді в Токіо представлятимуть 158 спортсменів, 16 з них – з Харківської області.

Коли дивитися виступи харків’ян на Олімпіаді – розклад трансляцій.

Харківська тенісистка Еліна Світоліна виступ на Олімпіаді в Токіо почала з поразки.