Кримінальник з списку санкцій РНБО разом спільником ховалися від прикордонників серед соняшників (фото)

https://dpsu.gov.ua/

26 липня в Харківській області затримали двох чоловіків без документів, які поза пунктами пропуску намагалися потрапити в Україну з РФ. Супроводжував порушників провідник – громадянин України.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Співробітники Нацполіціі і відділу прикордонної служби «Тополі» виявили трійцю в соняшниковому полі. За оперативними даними, порушниками є «злодій в законі» на прізвисько «Леван Гальський» і «кримінальний авторитет».

42-річний «злодій в законі» – громадянин Російської Федерації – в травні цього року був включений до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України. Його спільник – 31-річний громадянин Грузії і «кримінальний авторитет».

Обидва чоловіки затримані на підставі ст. 263 кодексу України про адміністративні правопорушення. Зараз з ними працюють правоохоронці.

На провідника-українця прикордонники склали протокол за незаконний перетин кордону і наклали штраф у розмірі 8500 грн.

Як повідомляв Харків Times, на початку квітня у Харківську область намагалася в’їхати до України 20-річна громадянка РФ, яка раніше порушувала терміни перебування у нашій країні. Щоб дівчину безперешкодно пропустили, батько-громадянин України, який супроводжував її, запропонував прикордонникам $ 100.