Анкету на отримання “Картки харків’янина” заповнили онлайн 16,5 тис. харків’ян

Фото: city.kharkov.ua

Понад 16,5 тис. харків’ян скористалися електронними сервісами для заповнення анкети на отримання “Картки харків’янина”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сервіс було запущено тільки десять днів тому. Директор Департаменту цифрової трансформації Галина Литвинець повідомила, що станом на минулий тиждень анкети в паперовому вигляді заповнили близько 80 тис. школярів.

У свою чергу керівник КУ “Офіс реформ Харкова”, куратор проєкту Павло Столбовий нагадав, що для простого і зручного оформлення “Картки харків’янина” минулого тижня запрацював офіційний сайт проєкту. Там жителі міста можуть отримати повну інформацію про різні категорії карток, а також дізнатися, як стати володарем картки та які переваги вона дає. Крім того, на сайті розміщено електронну карту Харкова, на якій вказано магазини, аптеки, заправки та інші компанії, де власники карток зможуть обслуговуватися зі знижками або іншими привілеями.

Столбовий також підкреслив, що персональні дані осіб, що заповнюють анкети, обробляються робочою групою проєкту “Картка харків’янина” на основі чинного законодавства. Зважаючи на те, що картка є персоніфікованою, саме ці дані визначатимуть категорію картки (жителя міста, комунальна, пільгова, учнівська, студентська картка тощо) і, відповідно, її функціонал. Згода на обробку персональних даних є добровільним волевиявленням осіб.

У місті працює “гаряча лінія”, куди можна звернутися з питань, пов’язаних з “Карткою харків’янина”. Поставити питання і уточнити необхідну інформацію можна за номером: 725-15-35.

Як повідомляв Харків Times, очікується, що перші картки видаватимуть на початку осені. Міськрада обіцяє небачену в Україні програму лояльності для власників таких карт, в тому числі товари за зниженою ціною, абонементи, перепустки, спеціальні пропозиції.

З 15 липня на Порталі електронних сервісів міста Харкова можна заповнити необхідну для отримання карти анкету.

Крім цього анкету можна заповнити в мобільному додатку «Мій Харків».