Аеропорт “Харків” прибрав “рамку” на вході до терміналу

Фото: avianews.com

Аеропорт “Харків” з 26 липня прибрав додатковий контроль на вході до терміналу.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання avianews.com, яке посилається на інформацію керуючої компанії “Нью Системс АМ”.

Віднині в будівлі відриті всі входи і виходи, а пасажирів і гостей аеропорту перед входом до терміналу не просять пройти через рамку металодетектора та просвітити речі в рентген-установці.

“Таким чином, тепер при вильоті з Харкова не потрібно закладати додатковий час на випадок виникнення черг при вході до терміналу”, – зазначає видання.

При цьому всі пасажири, що вилітають, як і раніше проходять контроль авіаційної безпеки перед входом до залу вильоту, а їхній багаж просвічується за допомогою інтроскопу щодо небезпечних речей після реєстрації на стійці. Також діє правило, за яким всі пасажири, що зустрічають і проводжають, при вході в будівлю аеропорту повинні надягати маску.

Згідно з європейською практикою, контроль на вході в термінали не виконується. Перевіряються лише пасажири, що вилітають, та їхні речі перед проходом в зону обмеженого контролю, звідки виконується посадка до літаку. Минулого тижня рамки на вході в термінал D прибрав аеропорт “Бориспіль”.