У Харкові вчергове пройде марш KharkivPride

Фото: ХарківTimes

У Харкові 12 вересня, у неділю, вчергове відбудеться марш KharkivPride.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів акції.

“Марш ХарківПрайд – це марш за права людини для всіх, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ця правозахисна хода створена задля свободи, рівності, безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Вимоги KharkivPride:

  • належне розслідування злочинів на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ+ та інших уразливих груп;
  • рівний доступ до державних послуг, незалежно від сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності;
  • суспільство поваги до різноманіття та інклюзивна освіта без булінгу.

Організатори просять тих, хто планує взяти участь у Марші, зареєструватись за посиланням: https://forms.gle/FtbtMs1Ui9w188Jq8. “Реєстрація не є обов’язковою, і її відсутність не стане перешкодою для участі, але вона допоможе нам краще підготуватися до Маршу та розрахувати свої сили з огляду на кількість учасників та учасниць”, – йдеться у повідомленні.

KharkivPride відбудеться із дотриманням усіх карантинних вимог актуальних на момент проведення заходу.

Як повідомляв Харків Times, більше 2 тис. осіб провели 15 вересня 2019 р. марш рівності KharkivPride на площі Свободи в Харкові. Марш рівності KharkivPride та інші акції, що проводяться сьогодні на майдані Свободи відбулися без прямих зіткнень. Після Маршу рівності KharkivPride у зіткненнях із противниками маршу постраждали двоє поліцейських.

Офіс Генерального прокурора попередив колишнього патрульного поліцейського з Дніпропетровської області про підозру в перевищенні службових повноважень (ч.2 ст. 365 КК) під час Маршу рівності KharkivPride у вересні 2019 року. У вересні 2020 р. офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт відносно працівника патрульної поліції.