У Харківській області затримали двох здирників, які вимагали у чоловіка $ 5 тисяч

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харківській області двом чоловікам, один з яких ромської національності, загрожує до семи років позбавлення волі. Їх затримали за вимагання $ 5000.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Один із затриманих, 47-річний житель міста Лозова раніше був судимий за вимагання. Цього разу разом зі своїм подільником він вимагав у чоловіка $ 5000 за те, що він нібито допоміг правоохоронцям у затриманні двох жінок ромської національності, викритих в крадіжках. Одна з них є дочкою вимагача.

Потерпілий відмовився платити, пославшись на те, що у нього немає необхідної суми. У відповідь вимагачі стали погрожувати чоловіку розправою і побили його. Вони також повідомили, що він повинен передати їм $ 2000 або перереєструвати свій автомобіль на того, кого назвуть вимагачі.

23 липня цього року відразу після передачі $ 2000 одного з вимагачів було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Другого затримали в той же день за місцем його проживання. Гроші, які передав їм потерпілий, вилучено.

Затриманим повідомили про підозру за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб з загрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала трьох чоловіків, які вимагали у 43-річної харків’янки $50 000. Під час затримання один з вимагачів намагався втекти, сів у авто і мав намір збити одного з правоохоронців.

Фото: khar.gp.gov.ua