Смертельна ДТП на полюванні: суд виніс вирок винуватцю

У Харківській області, обвинувачений в смертельній ДТП намагався уникнути покарання. 45-річний чоловік намагався переконати суд, що в момент аварії за кермом знаходився не він, а загиблий пасажир.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Смертельна аварія сталася на початку грудня в Лозівському районі. Троє чоловіків поїхали на полювання на автомобілі ВАЗ 2107. В полі поблизу села Домаха водій розігнав авто до 70-80 км / ч, і під час їзди повернув ліворуч, після чого втратив контроль над автомобілем і допустив перекидання транспортного засобу. В результаті один з пасажирів, 26-річний чоловік, від отриманих травм помер на місці події.

Під час розгляду справи в Лозівському міськрайонному суді Харківської області водій і другий пасажир доводили, що за кермом знаходився загиблий. І вина в порушенні ПДР, яке спричинило за собою аварію, лежить саме на ньому.

Проте слідство встановило, хто саме перебував за кермом у момент аварії. Суд порахував докази, надані слідством достатніми для встановлення справжнього винуватця смертельної ДТП.

За рішенням суду, 45-річний водій визнаний винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Чоловіка засудили до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Відразу після винесення вироку засудженого взято під варту із залу суду.

Вирок суду поки не вступив в силу, оскільки йде термін на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 9 березня, приблизно о 5:00 при виїзді з села Колесниківка Куп’янського району зіткнулися ЗАЗ-1102 «Таврія» і Renault Megane. Рятувальники дістали з понівечених авто потерпілого водія Renault і тіла загиблих в результаті зіткнення водія і пасажирки ЗАЗ.

Куп’янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 30-річного чоловіка у скоєнні ДТП, в якому вранці 9 березня загинули водій і пасажирка ЗАЗ.