“Металіст 1925” дебютував у Прем’єр-лізі перемогою над львівським “Рухом”

Фото: прес-служба ФК "Металіст 1925"

“Металіст 1925” 25 липня провів на стадіоні “Металіст” свій дебютний поєдинок в УПЛ. Суперником команди був львівський “Рух”. Матч закінчився з рахунком 2:1.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі “Металіст 1925”.

Рахунок відкрив на 8 хвилині півзахисник харків’ян Юрій Батюшин. Це сталося після того, як після удару по воротах здалеку Антона Савіна воротар “Руху” Олександр Бандура невдало відбив м’яч перед собою. Батюшин пробив у дальній кут – 1:0.

На 12-й хвилині зустрічі нападник синьо-жовтих Віталій Пономар отримав травму і був змушений покинути поле.

На 35-ій хвилині Дмитро Криськів збільшив рахунок. Йому необачно скинув м’яч захисник “Руху” Мар’ян Мисик, Криськів пробив здалеку – і м’яч залетів у сітку від стійки воріт. На перерву команди пішли з рахунком 2:0.

На 50-й хвилині гості відіграли один м’яч. Орест Кузик завершив атаку львів’ян, сильним ударом відправивши м’яч в сітку воріт Дениса Сидоренка. Протягом другого тайму гості неодноразово створювали гострі моменти біля воріт харків’ян, але змінити рахунок їм так і не вдалося.

“Дебютний матч у Прем’єр-Лізі ми виграли, хоча він склався для нас дуже складно. Травма Пономаря, по ньому повідомили вже лікарі – розрив ахілового сухожилля, це близько 4-5 місяців відновлення. Пономар наш основний нападник. Ось такий не втішний діагноз”, – зазначив підчас післяматчевої прес-конференції головний тренер “Металіста 1925” Валерій Кривенцов. – “Якщо взяти по грі, звісно ми хотіли не так грати. Перші два швидких забитих голи у нашому виконанні, мабуть, визначили подальший хід поєдинку, що ми почали грати від захисту, але контргра, при цьому, в нас погано виходило. Але, знову ж, потрібно віддати належне “Руху”. Хороша, швидка, технічна команда. Дуже добре взаємодіяли на флангах. Але, знову ж таки, враховуючи, що це був перший поєдинок, багато хлопців хвилювалися, хтось міг проявити себе краще. Але в цілому – перемога – це є перемога”.

Наступний матч ФК “Металіст 1925” проведе на виїзді з ФК Колос (Ковалівка) 30 липня, початок – о 21:00.

Як повідомляв Харків Times, 21 липня 2020 року харківський клуб «Металіст 1925» після трьох поразок поспіль поміняв команду тренерів.

Футбольні поля дитячої спортивної школи футбольного клубу «Металіст 1925» відремонтують за рахунок міста.

В останньому матчі сезону харківський «Металіст 1925» здолав кременчуцький «Кремінь» з переконливим рахунком 4:0 і вийшов до Прем’єр-Ліги.

Перед початком нинішньоого сезону «Металіст 1925» підписав контракти з двома новими гравцями — Ростиславом Русіним зі Львова та Максимом Задеракой, який грав за єреванський «Арарат». П’ять гравців з клубу пішли.