Медики визнали небезпечним для купання ще одне харківське водоймище (карта)

На одному з пляжів Харкова 20 червня. Фото: Харків Times

Майже вдвічі перевищено допустимий вміст лактозопозитивних кишкових паличок у воді Основ’янському озері в м.Харкові. За результатами досліджень, оприлюднених сьогодні, 27 липня, при нормі не більше 5000 на літр води озера було виявлено 9500.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Такі ж бактерії раніше були виявлені на Олексіївці, Безлюдівці, Журавлівці, в гідропарку “Удянському”. У Петренківському водоймищі, крім кишкової палички, були виявлено антигени ротавірусів. Таким чином, всі водойми м.Харкова небезпечні для купання.

В області найбільш брудною виявилася вода в річці Уди в смт Золочів. За результатами вірусологічних досліджень, в воді з річки Уди в смт Золочів були виявлені антигени ротавірусів і антигени вірусів гепатиту А.

Медики також не рекомендують купатися в ставці пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка та в річці Берестовий (смт Зачепилівка Красноградського району та м. Красноград). У цих водоймах також виявлено наднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок.

Антигени ротавірусів, здатні викликати кишкові розлади, виявлені у воді ставка «Копань» в м. Богодухові.

Як повідомляв Харків Times, в харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції.

П’ять водойм Харкова небезпечні для купання.