Харківського прикордонника затримали підчас отримання 12,7 тис. доларів від контрабандиста

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил

Правоохоронці затримали начальника одного з підрозділів Харківського прикордонного загону під час одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодекса).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, підполковник з метою одержання неправомірної вигоди організував канал незаконного переміщення через державний кордон України з Російською Федерацією товарів народного споживання. При цьому сума «оплати» за один куб товару становила 1500 дол США. Встановлено, що військовослужбовець отримав від громадянина неправомірну вигоду на загальну суму 12700 доларів”, – йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення корупційного злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Полтаві, за оперативного супроводу співробітників головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області.