Валківські медики отримають зарплату наступного тижня — Облздрав

Фото: Харків Times

Вже наступного тижня трудовий колектив Валківської лікарні має отримати повний розрахунок із заробітної плати.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Затримка заробітної плати в медичному закладі виникла через невиплату «ковідних» за квітень 2021 року та зниження доходів лікарні.

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк розповів, що неодноразово спілкувався з головним лікарем лікарні, а минулого тижня — і з трудовим колективом. Чиновник запевняє, що проблема не тільки в затримці виплат від НСЗУ, але й у недбалому менеджменті лікарні. З цього приводу при Департаменті охорони здоров’я вирішили створити спеціальну комісію, яка перевірить документацію ЦРЛ.

«На сьогодні є питання, як витрачалися кошти, зароблені лікарнею. Головний лікар першочергово розрахувався за комерційні угоди, при цьому не виплачуючи заробітної плати працівникам», — сказав Черняк.

При цьому Комунальне некомерційне підприємство «Валківська центральна районна лікарня» підпорядковується не обладміністрації, а місцевій раді. І міняти керівництво в ній може тільки місцева рада.

За версією обладміністрації, невиплата «ковідних» за квітень пов’язана з тим, що Національна служба здоров’я України не мала можливості укласти контракт з лікарнею на квітень 2021 року через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби. Але в умовах реальної епідемічної ситуації Валківська центральна районна лікарня була приєднана до мережі установ, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Це питання вже розглянули на окремому засіданні Кабміну і прийняли рішення: контракти за квітень укладуть, гроші виплатять.

«Додаткова угода з медичним закладом буде укладена вже наступного тижня, і кошти, які були не виплачені Національною службою здоров’я України, надійдуть на рахунки лікарні», — запевнив Михайло Черняк.

Для обговорення ситуації, що склалася на КНП «Валківська центральна районна лікарня», 25 липня о 10:00 в медичному закладі організовано засідання робочої групи під керівництвом представників обладміністрації.

Як повідомляв Харків Times, 17 червня в місті Валки Харківської області сотня медиків місцевої лікарні прийшли до міськради вимагати виплатити їм зарплату і компенсації перехворіли COVID-19.

24 липня співробітники Валківської ЦРЛ в знак протесту проти невиплати зарплати перекрили трасу Київ – Харків – Довжанський.