Суд відправив у СІЗО підозрюваного в отриманні хабара в 1 млн грн заступника голови Харківської облради

24 липня 2021 року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради, викритому разом з адвокатом у вимаганні та отриманні 1 млн 50 тис. гривень хабара від директора комунального підприємства за не звільнення його з займаної посади.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

За рішенням слідчого судді, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 4,75 млн грн. Таким чином суд задовольнив клопотанн детективів НАБУ і прокурорів САП.

Термін дії запобіжного заходу – до 20 вересня.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. Грн.

23 липня генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

За інформацією ЗМІ, на вимаганні та отриманні хабара попалися заступник голови Харківської облради Андрій Малиш та депутат облради, голова фракції ОПЗЖ Сергій Гладкоскок.

Як розповів під час брифінгу, 23 липня, детектив НАБУ Микола Карась, перевіряється причетність до скоєння даного злочину глави облради Артура Товмасяна.