П’ять водойм Харкова небезпечні для купання (карта)

Фото: mykharkov.info

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень проб води визнані небезпечними для купання п’ять водойм м.Харкова. У них виявлено наднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Згідно оприлюднених 23 липня результатів досліджень, небезпечні бактерії було виявлено в межах акваторії пляжів Олексіївського лугопарку, гідропарку «Удянського», Журавлівського гідропарку, Безлюдовського водоймища. У Петренківському водоймищі, крім кишкової палички, було виявлено антигени ротавірусів.

Медики також не рекомендують купатися в ставку пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка, та в річці Берестовій (смт Зачепилівка Красноградського району та м. Красноград). У цих водоймах також виявлено наднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок.

Антигени ротавірусів, здатні викликати кишкові розлади, виявлені у воді ставку “Копань” в м. Богодухові.

Найбруднішою виявилася вода в річці Уди в смт Золочів. За результатами вірусологічних досліджень, в воді з річки Уди в смт Золочів були виявлені антигени ротавірусів і антигени вірусів гепатиту А.

Як повідомляв Харків Times, в харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції.