Олімпіада в Токіо: як виступають харківські спортсмени (доповнюється)

Виступи українських спортсменів на Олімпіади в Токіо вже принесли і розчарування, і радість. Два харківських спортсмена поступилися своїм суперникам, але в той же в час в скарбничці національної збірної України з’явилася перша медаль.

Про це Харків Times дізнався з трансляцій змагань.

Перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна в парі з Даяною Ястремською в двох сетах поступилися Алізе Корне та Фионе Ферро з Франції. Поєдинок тривав 1 годину 21 хвилину і завершився поразкою українок – 2: 6, 4: 6.

Алізе Корне раніше була дівчиною французького тенісиста Гаеля Монфіса, за якого Еліна Світоліна тиждень тому вийшла заміж. Таким чином, українська тенісистка поступилася колишній дівчині свого чоловіка.

25 липня Світоліна зустрінеться з Лаурою Зігемунд з Німеччини.

Капітан української збірної харків’янин Микола Буценко програв за очками Жану-Карлосу Кайседо з Еквадору в 1/16 фіналу.

Перший раунд Буценко повністю програв агресивному супернику, але в другому раунді українець пристрілявся і успішно пробивав короткими серіями прямих. У вирішальному раунді еквадорець додав, відзначився кількома щільними влученнями, хоча Буценко все одно багато і точно пробив.

Та судді роздільним рішенням віддали підсумкову перемогу Кайседо з рахунком 3: 2.

25 липня боротьбу почне боксер з Харкова Ярослав Харциз (вагова категорія 63-69 кг).

Закінчила виступу в змаганнях з настільного тенісу харківська спортсменка Анна Гапонова. Харків’янка поступилася тенісистці з Австрії Лю Цзя. Дівчата зіграли шість партій, в першій з яких перемогла австрійка. Анна Гапонова відігралася в наступних двох: 11: 6, 11: 6. Потім ініціатива знову перейшла до Лю – і вона виграла останні три партії: 4:11, 3:11 5:11.

Дзюдоїстка Дарина Білодід приносить Україні першу медаль на нинішній Олімпіаді. Також це перша олімпійська медаль для самої спортсменки, 20-річна дзюдоїстка раніше не виступала на Олімпіаді.

У чвертьфіналі українка перемогла спортсменку з Португалії Катарину Косту, проте в півфіналі Белодід поступилася японці Фуну Тонако.

Після поразки в півфіналі Білодід могла претендувати лише на «бронзу». Для цього потрібно було перемогти спортсменку з Ізраїлю Ширу Рішон – так і вийшло.

Як повідомляв Харків Times, Україну на Олімпіаді в Токіо представлятимуть 158 спортсменів, 16 з них – з Харківської області.

Коли дивитися виступи харків’ян на Олімпіаді – розклад трансляцій.