На сесії Куп’янської міськради відбулися сутички, депутатів облили водою

Фото: скрин видео

Кілька десятків людей намагалися зірвати сесію Куп’янської міської ради, вони поливали водою депутатів і співробітників поліції. Тепер правоохоронці проводять розслідування.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Про зіткненнях в сесійній залі до поліції повідомили 23 липня, приблизно о 11:40. Заявник повідомив, що близько 30 осіб намагаються зірвати пленарне засідання. Вони пошкодили пульт на трибуні, поливали водою депутатів і співробітників поліції, а також пошкодили ноутбук міського голови.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група Куп’янського районного відділу поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 296 КК (хуліганство). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

За даними поліції, за медичною допомогою ніхто з тих, кто в момент сутичок знаходилися в момент в сесійній залі, не звертався.

За інформацією соцмереж, зіткнення виникли через те, що депутати планували перейменувати школи в гімназії.

До порядку денного сесії Куп’янської міської ради було внесено 38 питань і пункт “Різне”. Шість питань порядку денного з №24 по 31 припускали зміни назви і типу загальноосвітніх установ міста, дізнався Харків Times з інформації на сайті Куп’янського міської ради.

Так, питання №25 було сформульовано таким чином: “Про зміну типу та найменування Куп’янської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 Куп’янської міської ради Харківської області.”. Доповідачем з цих питань зазначений керівник відділу освіти Куп’янської міськради Роман Долгін.

повідомляв Харків Times, депутати фракції «Європейська солідарність» Харківської міськради зігнали главу фракції «Опозиційний блок – за життя» Андрія Лесика з трибуни сесії Харківської міськради.

Лесик відмовився виступати українською мовою і назвав події лютого 2014 року в Києві “держпереворотом”.

За заявою Лесика поліція почала розслідувати зіткнення на сесії міськради.

Фото: скрин видео