Два харків’янина під виглядом кур’єрів пограбували квартиру на Салтівці

Фото: из открытых источников

29-річний та 30-річний жителі Харкова винесли з квартири по вулиці Гвардійців Широнінців майна на 400 тисяч гривень. Господиня житла в цей момент була вдома і сама відкрила грабіжникам двері.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Жінка не очікувала нападу, оскільки зловмисник,  який подзвонив в двері, назвався кур’єром і сказав, що приніс посилку. Коли харків’янка відчинила двері, обидва зловмисники заштовхали її назад і погрожуючи пістолетом, змусили віддати їм грошові кошти, ювелірні вироби, мобільний телефон і ноутбук.

Загальна сума збитків, завданих потерпіла, становить понад 400 тис. грн.

За даними слідства, об’єкт для нападу не був випадковим, нападники знали, що у 33-річної харків’янки є цінні речі і заощадження. 16 березня цього року зловмисники пограбували квартиру і за три місяці їм повідомили про підозру за фактом розбою, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, на ХТЗ перехожі допомогли затримати грабіжника, який зірвав з 82-річної харків’янки золоті сережки.