У Харкові за вимагання хабара в $ 1000 від автослюсаря затримано чиновник Мін’юсту і його батько

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові чиновник Мін’юсту, використовуючи шантаж і погрози, домігся того, щоб автослюсар ремонтував його автомобілі безкоштовно. Більш того, чиновник разом зі своїм батьком отримав від ремонтника хабар в розмірі в розмірі $1000. Тепер обидва родича очікують суду, який обере їм запобіжний захід.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, історія, в результаті якої, батько і син опинилися під слідством, почалася в червні цього року, з конфлікту на СТО. Молодший родич, який обіймає посаду провідного спеціаліста сектору аналітики і статистики одного з управлінь Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції залишився незадоволений ремонтом свого авто. І під час сварки з автослюсарем повідомив, що відтепер ремонт його авто буде завжди безкоштовним.

“Чоловік декілька разів відремонтував автомобілі провідного спеціаліста, а у подальшому відмовився від безкоштовного ремонту. Після відмови, вказаний службовець почав погрожувати ремонтнику накласти арешт на його рухоме майно, якщо чоловік не передасть йому хабар у сумі 1000 доларів”, – розповіли в прокуратурі.

8 червня був заарештований Daewoo Matiz, що належить автослюсарю. Чиновник Мін’юсту пояснив власнику, що зняття арешту з авто і повернення його коштує $1000. Він також наполіг, щоб чоловік поїхав до його батька і віддав гроші.

22 липня відразу після отримання хабара в порядку ст. 208 КПК провідний фахівець сектора аналітики і статистики і його батько були затримані. На наступний день їм повідомили про підозру за фактом зловживання впливом, з’єднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові один з адвокатів опинився під слідством. Захисника підозрюють в тому, що він сприяв отриманню хабара поліцейськими в сумі $10 тисяч.

Фото: khar.gp.gov.ua